Nandina Bonsai Ağacı bakımı hakkında detaylı bilgiler

Ocak 27, 2021
bonsai budama

Yaygın olarak Nandina, göksel bambu veya kutsal bambu olarak bilinen Nandina domestica, Barberry ailesinde emici bir çalıdır. Himalaya’nın doğusundan Japonya’ya doğu Asya’ya özgüdür. Peki nandina bonsai ağacı bakımı nasıldır? Bu sert dallar için yaprak dökmeyen, kışın bronz ve kırmızıya dönüşen ince dantelli yapraklara sahiptir. Daha sonra ilkbaharda genç yapraklar yeşile dönmeden önce parlak pembe bir pembeye dönüşür. Yaşlı yapraklar, dökülmeden önce tekrar kırmızı veya mora döner.

Göksel bambu, köklerden büyüyen çok sayıda, genellikle dallanmamış gövdeye sahiptir. Parlak yapraklar, bazen soğuk bölgelerde yaprak döken olmasına rağmen, her zaman yeşildir. Çiçekler beyazdır, yaz başında yaprakların çok üzerinde tutulan konik kümeler halinde doğarlar. Yaz aylarında parlak yeşil meyvelerden oluşan kümeler ortaya çıkar ve yazın sonunda meyveler parlak bir kırmızıya dönüşür ve genellikle kış boyunca devam eder.

Kapalı Nandina Bonsai Ağacı bakımı Nasıl Uygun Yapılır?

Bonsai, doğal ağaç formlarının minyatür olarak yeniden üretilmesidir. Bu sanat formunun kökeni, yüzyıllardır uygulandığı Japonya ve Çin’dedir. Bonsai saksıda yetiştirilir ve bakımı için tamamen size bağımlıdır.

Doğru bakımla bonsainiz yıllarca sağlıklı, güzel ve minyatür kalacaktır. Bonsai’niz yaşayan minyatür bir ağaç olduğu için yıllar geçtikçe güzelliği artacaktır. Aşağıdaki talimatlar sadece temel bilgilerdir ve bu nedenle, konuyla ilgili pek çok güzel kitaptan birini satın almanızı tavsiye ederiz.

Nandina Bonsai Ağacı detayları

Nandina Bonsai Ağacı bakımı hakkında bilinmesi gerekenler

Nandina Bonsai Ağacı bakımı ve YERLEŞTİRME İLKBAHAR VE YAZ

Heavenly Bamboo, iç mekanlarda yüksek ışıkta gelişecek ve ilkbahar ve yaz aylarında ya tam ya da kısmi güneş ışığında dışarıda tutulmasını takdir edecek. Gece sıcaklıkları 50 derecenin altına düştüğünde, ağacı bir pencere kenarına veya birinin önündeki bir masaya yerleştirmenizi öneririz.

Nandina Bonsai Ağacı bakımı ve YERLEŞTİRME KIŞ

Gecenin en düşük seviyesi donma noktasına yaklaşmaya başladığında, bonsai’nizi içeri getirme zamanı gelmiştir. Kış aylarında, ağaç yarı uykuda kalmasına izin verilmesi gereken kuzey pencere kenarına taşınmalıdır. Güneş ışığı almamalı ve serin tutulmalıdır (belki 50-55 derece). Yaklaşık her 7-10 günde bir sulayın. Bu dinlenme süresinden sonra dışarıya konulmalı; ancak ağaç daha fazla ışık alan bir yere taşındığında, sulama ve yemleme programı buna göre artmalıdır.

Nandina bonsai ağacı bakımı  SULAMA

Bonsai sulanması asla ihmal edilmemelidir. Toprak kuru görünmeden önce su uygulayın – asla toprağın tamamen kurumasına izin vermeyin. Bonsai ağacınızın gereksinimlerini öğrenene kadar bir nem ölçer kullanmak iyi bir fikirdir. Tencerenizin altındaki deliklerden dışarı akmaya başlayana kadar su uygulanmalıdır. Ağacınızı “nasıl” suladığınız önemli değil, işiniz bittiğinde ağacın iyice sulanmış olması.

bonsai budama

Nandina Bonsai Ağacı bakımı nasıl yapılır?

NEMLİLİK

içindeyken soğuk aylarda, su ilave edilmiş bir çakıl tabakası ile doldurulmuş sığ bir tepsiye yerleştirmenizi öneririz. Bu, su buharlaşırken ağacın etrafında ekstra nem sağlar ve modern ısıtma sistemlerine kaybedilen nem miktarını azaltır.

GÜBRELEME

Bonsainizin sağlıklı ve güzel kalması için gübreleme de gereklidir. Bonsai’niz bu kadar az miktarda toprakta büyüdüğü için, toprağın besin maddelerini periyodik olarak yenilemek gerekir. Genel amaçlı herhangi bir sıvı gübre işe yarar ve çoğu bahçe merkezinde bulunur. Gübrelerin tavsiye edilen gücün yarısında kullanılmasını öneriyoruz. Gübre, kış hariç ayda en az bir kez uygulanmalıdır. Ayrıca bonsainiz, iki ayda bir sprey olarak uygulanan suda çözünür bir gübre ile yapraktan beslenmeye iyi yanıt verecektir.

Bonsai ağacı ne kadar zamanda büyür

bonsai ağacı büyüme hızı

EĞİTİM

Temel bakımın bu kısa açıklaması eğitimi kapsamaz. Eğitim, bonsai sanatı ile ilgilidir ve üstlenmeden önce iyice anlaşılmalıdır veya bir profesyonele bırakılmalıdır. Bununla birlikte, bulduğunuz gerçek bonsai ağaçlarının çoğu, eğitim dönemlerinden çoktan geçmişlerdir, bu nedenle minyatür kalmak için yalnızca periyodik budama ve çimdikleme gerektirir.

DÜZELTME VE SIKIŞTIRMA

Kırpma ve çimdikleme, ağacınızı minyatür tutar. Yeni büyümeyi en uzak güvenli noktaya sıkıştırın ve düzeltin. Yeni büyümenin tamamı asla kaldırılmamalıdır. Ağacın sağlığını korumak için çok az şey bırakılmalıdır. Bonsai için kullanılan tropikal ve subtropikal ağaçlar, yıl boyunca periyodik olarak çimdikleme ve budama gerektirecektir. Farklı ağaçlar farklı hızlarda büyüdüğünden, her bir ağacın büyüme oranını değerlendirmek ve buna uyum sağlamak için budama ve çimdiklerinizi ayarlamak gerekir.

Bonsai için kullanılan tropikal ve subtropikal ağaçlar, yıl boyunca periyodik olarak çimdikleme ve budama gerektirecektir. Farklı ağaçlar farklı hızlarda büyüdüğünden, her bir ağacın büyüme oranını değerlendirmek ve buna uyum sağlamak için budama ve çimdiklerinizi ayarlamak gerekir.
Temel bakımın bu kısa açıklaması eğitimi kapsamaz. Eğitim, bonsai sanatı ile ilgilidir ve üstlenmeden önce iyice anlaşılmalıdır veya bir profesyonele bırakılmalıdır.
Bonsai sulanması asla ihmal edilmemelidir. Toprak kuru görünmeden önce su uygulayın - asla toprağın tamamen kurumasına izin vermeyin. Bonsai ağacınızın gereksinimlerini öğrenene kadar bir nem ölçer kullanmak iyi bir fikirdir.

Article Categories:
Bonsai bakımı

Bonsai ağacı ve çiçekler hakkında kapsamlı bilgiler sunan tüzel kişilik.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir