Çiçekli Bonsai bakımı ve bitkisinin sağlıklı büyümesi için düzenli aralıklarla beslenmeye, sulamaya, budama ve eğitime ihtiyacı vardır. Çiçekli bonsai bakımı için okumaya devam edin. Bonsailer küçük kaplarda tel kangal uygulaması ile istenilen şekle getirilmek üzere yetiştirilir. Bir bonsaiye giderken göz önünde bulundurulması gereken en önemli üç husus şunlardır: 1) kapların seçimi, 2) bitkinin kaptaki konumu ve 3) bitki çeşidinin seçimi.
Bonsai, saksılarda ağaçların ve bitkilerin estetik minyatürleştirme sanatıdır. Japoncada bir Bonsai, “tepside ekilmiş” anlamına gelir. Bir bonsai bitkisi cüce bir bitki olmayıp tam boyutlu çiçekli bitkiye eşittir. Bonsai bitkilerinin temel amacı minyatür bir ağaç veya bitki ve hatta manzara oluşturmaktır. Çiçekli uzun ömürlü bonsai’ler olarak yetiştirilen Çiçeklenme bonsai’ler olarak adlandırılır.
Bonsailer içinde dört boyutta çiçekli bonsai vardır : minyatür, küçük, orta ve orta. Minyatür bonsais serisi, yaklaşık beş yıl içinde olgunlaşan 2 inç yüksekliğe kadar büyür. Küçük bonsai 2-6 inç arasındadır ve olgunlaşması 5-10 yıl sürer ve Orta bonsai 6-12 inç arasındadır ve ortalama bir bonsai ağaçları 2 fit’e kadar büyür; her ikisi de yaklaşık üç yıl içinde üretilebilir.
Bonsai çiçekli bitkiler yetiştirmenin iki temel stili vardır . Bunlar:
1) Klasik tarz (Koten) : Bu tür bonsailer, tabanda daha geniş gövdeye sahiptir ve tepeye doğru incelir.
2) Gayri Resmi veya Komik stil (Bunjin) : Çizgi roman tarzı, üst ucun bagajdan daha geniş olduğu klasik tarzın tam tersidir.
Çiçekli Bonsailer Hakkında Gerçekler
Bonsai , 1000 yıldan uzun bir süre önce pun-sai olarak bilinen Çin’de ortaya çıktı (saksıda tek örnek ağaç yetiştirme uygulaması)
Çiçekli bonsai bitkileri tohumlardan veya kesimlerden veya genç ağaçlardan veya kaplara nakledilen doğal bodur ağaçlardan geliştirilebilir.
Uygun bonsai bakımı yapılırsa , bir bonsai yüzlerce yıl yaşayabilir.
En popüler bonsai ağaçları, Japon Akçaağaçları, özellikle Laceleaf çeşitleridir.
Çiçekli Bonsai Genel Bakımı
Sulama : Sulama, bonsai dikimlerindeki en önemli adımdır. Bonsai ağaçları düzenli olarak sulanmalı, toprak daima nemli tutulmalıdır. Toprağın kurumasına izin verilmemelidir.
Budama : Sapların ve köklerin budanması ve budanması çok önemlidir. İlki bonsainin formda tutulmasına izin verir ve ikincisi bonsai büyümesini içerir.
Aydınlatma : Bonsai’nin çok farklı aydınlatma gereksinimleri vardır. Çoğunun iyi ışık koşullarına ihtiyacı var. Bu tür bonsaileri iyi bir ışığın olduğu yere yerleştirin. Pencereye yakın bir yer bu nedenle doğru bir yer olmalıdır.
Ardıçlar : Ardıçların kurumamasına dikkat edin.
Gübreleme : Gübreleme, bonsai bahçeciliğinin çok önemli bir parçasıdır. Düzenli aralıklarla yapılmalıdır.
En İyi Bonsai Bahçeciliği İçin İpuçları
Bonsailerin iyi ışık almasına izin verin. Onları bol ışık alan güneşli bir pencereye yerleştirin.
Bir bonsai ağacının biraz temiz hava almasına izin verin. İyi havalandırmanın olduğu yerde saklayın.
Saksıdan su gelene kadar bonsai’yi sulayın. Su basması anlamına gelmez. fazla su dışarı akmalıdır. Bu, kabın bu taşmaya izin verecek bir deliğe sahip olması gerektiği anlamına gelir.
Şu bonsai ağacının düz büyüdüğünü görün. Gerekirse biraz çapa sağlayın.
Ağacı sağlıklı tutmak için 6 ayda bir gübreleyin.
Bonsai saksısı, bonsai ağacının üçte ikisinden biraz fazla olmalıdır . Hem destek açısından hem de bonsinin kendisine güzellik katması açısından iyidir.
Bir ağacın minyatür olması için ara sıra köklerini budayın.
Bonsai’yi dondan uzak tutun. Bonsailerin çoğu dona dayanıklı değildir.
Bazı popüler Çiçekli Bonsai Ağaçları
Bonsai yetiştiricileri arasında popüler olan çiçekli Bonsai ağaçlarından bazıları şunlardır: Bonsai Anthurium, Japon Wisteria Bonsai Ağacı, Cüce Nar, Bonsai Japon Akçaağaçları, Japon Çiçekli Ayva Bonsai Ağacı, Cüce sarı Çiçekli Yasemin, Çiçekli Beyaz Serissa Bonsai Ağacı, Bin Yıldız Ağacı, Ormangülü Bonsai Ağacı, Şarap Üzüm Bonsai Ağacı, Portakal Yasemin, Çöl Gül Bonsai Ağacı, Çiçekli Kayısı, Surinam Kiraz Bonsai Ağacı, Mimosa Bonsai Ağacı, Demirhindi Bonsai Ağacı, Lavanta Yıldız Çiçek Bonsai Ağacı, Bonsai Gardenia (jasminoides radicans), Cüce Siyah Zeytin, Açelya Bonsai Ağacı (Indica Duc de Rohan), Çiçekli Kamelya Bonsai Ağacı vb.