Bonsai zeytin ağacı nedir ? Zeytin ağaçları harika bonesilerdir! Hem Olea europaea (Zeytin) hem de Olea europaea sylvestris (Yabani zeytin), kişinin bonsai koleksiyonunda bulunması gereken muhteşem ağaçlardır. Onları nasıl sağlıklı tutacağınızı bilmek ister misiniz? Burada özleyemeyeceğiniz her şeyi açıklıyoruz.
Bu ağaçlar Oleaceae familyasına aittir ve Akdeniz kıyılarından gelmektedir. Latince adı “Oleum” yağ anlamına gelir ve çok beğenilen zeytinyağı meyvelerinden elde edilir.
Zeytin ağacı, uzun geçmişi olan bir ağaç
Zeytin ağaçlarının unutulmaması gereken en büyük cazibelerinden biri de tarihe ve sembolizme batmış bir ağaç olmasıdır. Herkes gagasında zeytin dallı beyaz güvercini uluslararası bir barış sembolü olarak tanır. Ayrıca, birçok kültürde, ona bilgelik, büyük yaş ve uzun ömür anlamına gelir. Bunlar genellikle uzun yıllar yaşayan ve olumsuz koşullara direnen, daha sonra hala yeniden büyüyen ağaçlardır. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, kutsal bir ağaç olarak bile olsa, direniş ve yenilenme ile ilişkilendirilir.
Müslümanlar için Zeytin Ağacı ve yağı alegorik olarak insana rehberlik eden Tanrı’nın Işığıyla ilgilidir.
Ve sadece ağaç sembolizmin nesnesi değildir. Zeytinyağına şifa sembolü olarak kullanılarak tıbbi özellikler verilmiştir.
Zeytin ve yabani zeytin ağaçları arasındaki temel farklar
Olea europea zeytin ağacı veya zeytin olarak bilinir. Çeşitlerinden biri, genellikle yabani zeytin olarak adlandırılan sylvestris’tir. Yaygın zeytin ağacı, zeytinyağı üretim seviyesi nedeniyle son yüzyıllarda popülerlik kazanmaktadır. Ancak son yıllarda yabani zeytin, kuraklığa karşı direnci ve odunu için artan bir ilgi uyandırdı.
Bonsai zeytin ağacı nerede bulabilirim?
Bu ağaçlar Akdeniz’dir, bu nedenle güneşi bolca severler. Akdeniz iklimine sahip bir bölgede yaşıyorsanız, onu tüm yıl boyunca güneşin altında dışarıda bırakmalısınız. Doğal iklimi dışında, aşırı soğuktan, özellikle dondan (24 saatten fazla sıfırın altındaki sıcaklıklar) korunması tavsiye edilir. Buna rağmen zeytin ağacı, 5º derecenin altına düşmediği sürece kışın düşük sıcaklıklara ihtiyaç duyar çünkü don, kök sistemini ve floeminin yapıcı damarlarını tahrip edebilir.
Onları ne zaman bağlayabilirsiniz?
Bu edilebilir kablolu ne öz sirkülasyon (ilkbahar) olduğunda, dallar daha uysal olduğu, göz önünde bulundurarak, yıl boyunca.
Zeytin bonsainimi ne zaman budamak gerekir?
Mart ayı başında (bahar başlamadan önce) budama yapmanızı öneririz; bu şekilde gereksiz dalları ortadan kaldırmış olursunuz. Baharla birlikte büyüme dönemi de gelecek. Ağaç, enerjisini daha iyi bir tasarım elde etmek için gerekli sürgünleri geliştirmek için kullanacaktır.
Zeytin ağaçlarımı ne sıklıkla saksı değiştirebilirim?
Zeytin ağaçları çok yavaş büyüyen ağaçlardır. Bol miktarda kök kütlesine ulaşmak gerçekten zaman alabilir. Yavaş büyümeleri nedeniyle bu bonsailer her 3 veya 4 yılda bir yeniden saklanabilir.
Ne tür bir alt tabaka kullanabilirim?
Terrabonsai’yi öneririz ; Mistral Bonsai teknisyenleri tarafından özel olarak geliştirilmiş bir alt tabaka. Gelişmesi için gerekli nem tutma ve uygun drenaj ile ağacınızın sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Zeytinde tecrübeniz varsa ve sulama tekniğinde ustaysanız, alternatif olarak% 70 Akadama ve% 30 Pomice kullanabilirsiniz. Daha yüksek sulama kontrolü gerektirmesine rağmen daha iyi bir kök sistemini daha hızlı geliştirir.
Sulama zeytin bonsaisi
Sulama ilkbaharda ılımlı, yazın bol, sonbaharda ve kışın az olmalıdır. Haftada standart sulama sayısı olmadığını unutmayın. Sulama tekniğini doğru uyguladığınızda, mevsimine ve ağacınızın ihtiyacına göre gerekli sıklıkta su sağlayacaksınız.
Zeytin ağaçlarımı ne sıklıkla gübrelemeliyim?
Bonsailerimizin çoğu gibi, onları Mart’tan Ekim’e kadar gübrelemeliyiz . İlkbahardan önce başlamalı ve yaz aylarında sıcaklıklar 35 Cº’ye çıkana kadar gübrelemeye devam etmeliyiz. Bu süre içinde fosfor ve potasyumdan daha fazla azot içeren bir gübre ile gübreleme yapabiliriz. Bu gübreler büyüme gübreleri denir. Örneğin N6, K4, P4 olan bir gübre, daha fazla nitrojen molekülü (6) ve fosfor (4) ile aynı seviyede potasyum içeren bir gübredir; büyüme gübresine bir örnektir. Ardından yaz aylarında sıcaklık 35 35C’yi geçtiğinde gübrelemeyi durdururuz. Yaz sıcaklıkları 35ºC’nin altına düştüğünde, sonbaharın sonuna kadar tekrar gübrelemeye başlarız. Bu dönemde fosfor ve potasyum yönünden zengin kombine gübreler verebiliyoruz, bunlar birikimli gübrelerdir. Örneğin, bir N4, K6, P4 veya bir N3, K5, P5 uygun bir gübre olacaktır.