Ficus bonsai ağacı bakımı hakkında detaylı bilgiler

Şubat 27, 2021
Bonsai fiyatı ne kadardır?

Ficus bonsai ağacı cinsi, dut bitkileri ailesine  aittir ve Bonsai’ye yeni başlayanlar için en popüler iç mekan ağaç türüdür. Mevcut ficus türlerinin sayısı hakkında farklı bilgiler vardır, 800 ile 2000 arasında olabilir. Tropikal bölgelerde tüm kıtalarda yaşarlar ve kapalı Bonsai olarak saklanmaya çok uygundurlar. Makalemizde ficus bonsai ağacı bakımı hakkında detalı bilgilere ulaşmak için okumaya devam ediniz.

Çoğu ficus Bonsai ağacı, doğal ortamlarında hava kökleri üretebilir, bunlar genellikle birçok hava kök sütunu veya kaya üzerinde kök içeren çekici Bonsai kreasyonlarında sunulur. Evlerimizde havadan kök büyümesini sağlamak için yapay olarak yaklaşık% 100 nem oranına ulaşılmalıdır. Bunun için cam kapak, akvaryum veya şeffaf tabakalı bir yapı kullanabilirsiniz. Hava kökleri dallardan dikey olarak büyür ve toprağa ulaştıklarında güçlü sütun benzeri gövdelere dönüşürler. Tropikal iklimlerde tek bir ağaç orman benzeri bir yapıya dönüşebilir ve muazzam bir alanı kaplayabilir.

Çoğu Bonsai ficus türünün yaprakları, yağmur suyunun damladığı özel sivri uçlara sahiptir. Yapraklar 2 ila 50 cm uzunluğunda çok farklı boyutlarda olabilir. Çoğu durumda sandıklar pürüzsüz gri bir kabuğa sahiptir. Ancak, örneğin ficus microcarpa “Tigerbark” gibi özel kabuk desenlerine sahip birkaç tür veya çeşit vardır. Ficus Ginseng Bonsai bitkileri evcil hayvanlar için zehirlidir, özellikle yaprakları yerse tehlikeli olabilir. Ağaçlar, evcil hayvanların erişemeyeceği bir yere yerleştirilmelidir.

en uygun bonsai ağacı

bonsai nerede bakılır

Ficus Bonsai Ağacı için özel Bonsai bakımı yönergeleri

Pozisyon : Ficus Bonsai ağacı dona dayanamayan kapalı bir Bonsai’dir. Sıcaklıklar 15 ° C’nin (59F) üzerindeyse ve çok fazla ışığa ihtiyaç duyuyorsa yazın dışarıda tutulabilir – ağaç kademeli olarak ultraviyole radyasyona maruz kalırsa ya da ağaç kademeli olarak maruz kalırsa evde ve dışarıda tam güneş idealdir ağaç dışarıya yerleştirilmeden önce yaprak dökülür. Çok gölgeli bir pozisyon elverişsizdir. Sıcaklık nispeten sabit tutulmalıdır. İncir, kalın, mumsu yaprakları nedeniyle düşük neme dayanabilir, ancak daha yüksek bir nemi tercih ederler ve hava köklerinin gelişmesi için son derece yüksek neme ihtiyaç duyarlar.

Sulama : Ficus normal olarak sulanmalıdır, bu da toprak hafifçe kuruduğunda bolca su verilmesi gerektiği anlamına gelir. Bonsai Ficus, ara sıra aşırı veya az sulamayı tolere edebilir. Oda sıcaklığında yumuşak su mükemmeldir. Nemi korumak için günlük sisleme tavsiye edilir, aşırıya kaçmayın, aksi takdirde mantar sorunları ortaya çıkabilir. Kış aylarında incirin konumu ne kadar sıcaksa o kadar çok suya ihtiyaç duyar. Daha serin bir yerde kışı geçirirse, sadece biraz nemli tutulması gerekir. Bonsai ağaçlarının sulanması hakkında okumaya devam edin .

Gübreleme : Yaz aylarında haftalık veya iki haftada bir, kışın iki ila dört haftada bir (büyüme durmazsa) gübreleme yapın. Organik gübre peletleri kadar sıvı gübre de kullanılabilir.

Bonsai Ficus Budama :

Ağacın şeklini korumak için düzenli budama gereklidir. 6-8 yaprak büyüdükten sonra tekrar 2 yaprak olacak şekilde budayın. Bazı ficus Bonsai türleri normalde büyük yapraklar yetiştirdiğinden, yaprak budama, yaprak boyutunu azaltmak için kullanılabilir. Gövdenin önemli ölçüde kalınlaşması istenirse, ficus bir veya iki yıl serbestçe büyümeye bırakılabilir. Sonrasında gerekli olan güçlü kesimler ficus’un sağlığını etkilemez ve eski ağaçtan yeni sürgünler çıkacaktır. Daha büyük yaralar kesik macun ile kapatılmalıdır. Bonsai ağaçlarının budanması hakkında okumaya devam edin .

En kolay bonsai budamak

bonsai ağacı nasıl budanır

Kablolama :

İnce ve orta güçlü ficus dallarının kablolaması çok esnek oldukları için kolaydır. Kabuğu çok hızlı bir şekilde kestikleri için teller düzenli olarak kontrol edilmelidir. Güçlü dallar adam-tellerle şekillendirilmelidir çünkü bunlar ağaçta çok daha uzun süre bırakılabilir.

Özel eğitim teknikleri :

Ficus, bir miktar basınçla birbirine temas eden bitki parçalarını kaynaştırma yeteneğine sahiptir. Böylece dallar, kökler veya gövdeler bir araya gelerek çekici yapılar oluşturabilir. Bu özelliği, örneğin birçok genç bitkiyi birbirine bağlamak ve tek bir güçlü gövde oluşturmak için kaynaşmalarına izin vermek için kullanabilirsiniz. İncir ağaçları ayrıca dalların ve köklerin yaklaşma aşılamasına ve diğer aşılama tekniklerine çok iyi tepki verir. Yetiştirme koşulları ideal ise ağacın bir kısmından alınan hava kökleri bile farklı bir pozisyonda aşılanabilir. Büyük yaraların daha hızlı kapanması için genç bitkiler, sürgünler veya hava kökleri yara boyunca aşılanabilir. Yetiştirici, neredeyse sınırsız yaratıcılıkla incir ağaçları üzerinde çalışabilir, bu da bir Bonsai bitkisi olarak ficus’un çekiciliğini önemli ölçüde artırır.

Bonsai bakmak

ficus Bonsai ağacı bakımı nasıl yapılır

Saksı değişimi :

Ağacı iki yılda bir, temel bir toprak karışımı kullanarak ilkbaharda saklayın. Ficus, kök budamayı çok iyi tolere eder.

Yayılma :

Çelikler yılın herhangi bir zamanında ekilebilir, ancak en yüksek başarı yaz ortasında büyümedir. Hava katmanı en iyi ilkbaharda (Nisan – Mayıs) çalışacaktır. İlkbaharda tohumdan ficus bitkileri yetiştirmek de çoğu durumda kolayca çalışır.

Sulama çok önemlidir. Su miktarını toprağa göre belirleyin. Yaz aylarında sulama yaparken; bitkinizi yerleştirdiğiniz tabakta biraz su bırakın, böylece bitkini ihtiyacı olan kadarını toprağı ile çekebilecektir. Toprağın her yerinin nemli olduğundan emin olun. Bitkinizi üşütmeyin.
Bonsai Japonca bir bileşik kelime: "bon" tabak ya da tepsi ve "sai" ağaç ya da bitki anlamına geliyor. Yani, bonsai eşittir; "tabak/tepsi bitkisi/ağacı".
Bonsaiyi budamak için uygun zamanlar ilkbahar ve sonbahar arasındaki süredir. Kış mevsimi bir bonsainin budanabilmesi için en kötü zamandır.

Article Categories:
Bonsai Ağacı

Bonsai ağacı ve çiçekler hakkında kapsamlı bilgiler sunan tüzel kişilik.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir