Bonsai ağacı türlerinin çoğu, en iyi potansiyellerine ulaşmak için doğrudan güneş ışığına ve sulamaya ihtiyaç duydukları için açık havada yaşamaya yöneliktir. Bonsai türlerini kapalı bir ortama yerleştirmek için, yerleşimleri konusunda çok spesifik olunması gerekir. İç mekan ve dış mekan olmak üzere iki türleri vardır. İç mekan bonsai ağacı türleri ve bakımı için okumaya devam ediniz.
Bir Bonsai ağacını iç mekana yerleştirirken, iç ışıklara tolerans göstermedikleri için güneş ışığına doğrudan erişimi olan bir yerde tutulduğu unutulmamalıdır. Yapay ışıklar, bu mini ağaçların fotosentez yapmalarına yardımcı olması için yeterli değil. Bazı türler iç mekan koşullarına toleranslıdır, ancak açık Bonsai ağaçlarının ihtiyaç duyduğu kadar bakım gerektirirler.
İç mekan bonsai türleri olarak yetiştirebileceğiniz ağaçların listesi aşağıdadır .
Ficus Bonsai
Ficus, en popüler bonsai ağacı türleri arasındadır . 800’den fazla Ficus türünün muazzam çeşitliliği ile her türlü iç mekana güzel bir çekicilik katarlar. Ficus Benjamina, halk arasında Ağlayan İncir olarak da bilinir. Bu Bonsai türü, sivri yapraklarını mevsimsel olarak kaybeden, hızlı büyüyen yemyeşil bir bitki örtüsüne sahiptir. Bazı Ficus Bonsai türleri sütlü özleriyle bilinirken, bazıları küçük çiçekler bile üretebilir.
Cüce Şemsiye Bonsai
Cüce Şemsiye ağacı, popüler olarak Schefflera Arboricola veya Ahtapot ağacı olarak da bilinir. İsim, gölgelik benzeri bitki örtüsü büyümesinden türetilmiştir. Kayaların üzerinde açıkta kalan kökler, banyan stili gibi çeşitli stillere uyum sağlayabilen yaygın bir Bonsai türüdür.
Bu türün güçlü bir bitki örtüsü vardır ve 8-10’luk bir dizi halinde yaprak üretir. Ancak, genellikle daha zayıf köklere sahiptirler. Şemsiye Bonsai ağaçları, bazı insanlarda cilt tahrişine neden olabilir.
Çin Elm Bonsai
Çin Elm, tüm Bonsai Ağacı türleri arasında en popüler olanlardan biridir. Sadece büyük kapalı cüce ağaçları yapmakla kalmaz, aynı zamanda bakımı en kolay olanlardır. Hızlı büyümeye sahiptirler ve çoğu türün olmadığı gibi aşırı sulamaya toleranslıdırlar.
Çin Karaağaçları 5-8 yapraklık bir çift halinde küçük yapraklar üretir. Bir bonsai ağacına nasıl bakılacağını öğrenmek söz konusu olduğunda , saksı değişimi yapılması gereken bir şeydir. Bu Bonsai ağaçlarının ilkbaharın başlarında iki yılda bir saksı değişimi gerekir ve bu ağaçların en heyecan verici yanı zamanla renklerini değiştirmeleridir.
Cüce Nar Bonsai
Cüce Nar Bonsai ağaçları bilimsel olarak Punica Granatum Nana olarak bilinir ve olağanüstü kapalı cüce ağaçları yapar. Ağaç, herkesin duyularını memnun edebilecek, iç açıcı parlak renkli minik çiçekler yetiştirir.
Cüce Nar Bonsai ağaçlarının kalın bir gövdesi vardır ve çok küçük ama yenilebilir olan enfes nar meyveleri filizlenir. Bu türler biraz bakım gerektirir. Güzel bir şekilde gelişmek için, yeterli miktarda güneş ışığına ve doğru miktarda sulamaya ihtiyaçları vardır.
Kar Gülü Bonsai
Serissa Japonica olarak da bilinen Kar Gülü Bonsai ağaçlarının çok az, ancak göze hoş gelen bol çiçek ürettiği bilinmektedir. Bu türler genellikle her mevsim çiçek açabilirler, ancak güzellikleri, çiçeklerin beyaz veya biraz pembemsi çiçek açtığı ilkbaharın başından sonbaharın sonlarına kadar zirvededir.
Kar gülü Bonsai türü “Bin yıldızın ağacı” olarak bilinir. İç ve dış ortamlar için güzel mini ağaçlar yaparlar.
Fukien Çay Bonsai
Ehretia Microphylla veya Carmona Retusa olarak da bilinen Fukien Çayı Bonsai ağaçları, en popüler seri üretilen iç mekan türleri arasındadır. Bu türler, tüm yıl boyunca küçük çiçekler ve kırmızı meyveler üretir. Mini ağaçların, bir süre sonra tutulması zorlaşabilen kalın bir gövdesi vardır.
Yeşillik gür yeşil ve balmumudur. Fukien ağaçları en iyi şekilde büyümek için günde 5-6 saat güneş ışığına ihtiyaç duyar ve sadece toprak kurumaya başladığında ihtiyaç duyarlar.